Asigurari pentru Transportatori

Asigurari Speciale pentru Transportatori


Drum bun si sigur pentru transportul de bunuri si persoane!

Asigurarile pentru transportatori pot fi incheiate de catre persoanele fizice sau juridice care au domiciliul stabil sau sediul in Romania si efectueaza transportul de marfuri pe baza unui contract. Prin asigurarea pentru transportatori va protejati atat marfa pe care o transportati cat si pasagerii pe care ii duceti la destinatie.

Asigurarea CARGO


Asigurarea CARGO ofera acoperire pentru mijloacele de transport terestre, aeriere sau maritime. Societatile de import export, precum si firmele producatoare considera acest produs ca fiind unul indispensabil si foarte util specificului activitatii lor.
Mijloacele de transport proprii utilizate(rutiere, feroviare, navale sau aeriene) va pot apartine, pot fi închiriate sau pot fi luate în locatie de gestiune. Daca vorbim de transportul de marfa, asigurarea poate acoperi pierderea totala ori partiala a marfii sau avarierea acesteia, din momentul primirii pâna la predare, iar prin diverse forme de raspundere civila sunteti despagubit si pentru daunele pe care le puteti produce tertilor.
Intrucat asigurarea se poate inchia in una din variantele "A", "B" sau "C", potrivit conditiilor Institute of London Underwriters, fiecare asigurat poate sa aleaga ceea ce i se potriveste cel mai bine.
Beneficiarul acestui tip de polita este proprietarul marfii transportate.

Asigurarea de raspundere a transportatorului rutier fata de marfa transportata (CMR)


CMR sau asigurarea pentru carausi si marfa transportata a devenit un produs care este indispensabil dar si obligatoriu prin lege in cazul transportului intern si international. Aceasta obligativitate a decurs in special din cazurile in care in cadrul curselor in strainatate rata daunelor a crescut considerabil. Prin polita de asigurare a carausului fata de marfa transportata sunt acoperite riscurile asigurate care se refera la pierderea totala, partiala sau avarierea incarcaturii, precum si intarzierea acesteia. Potrivit Conventiei CMR, despagubirea oferita de caraus pentru pierderea marfii se stabileste in functie de valoarea acesteia, la locul si in momentul in care a fost primit de catre transportator in limita unui plafon maxim fixat de CMR. Deasemenea, puteti opta pentru acoperire in ceea ce priveste cheltuielile pentru apararea împotriva pretentiilor nejustificate formulate contra dumneavoastra.Beneficiarul acestui tip de polita este transportatorul.

Asigurarea pentru transport de bani si/sau valori


Acest tip de asigurare se supune regulilor de securitate prevazute de Legea nr. 333/08.07.2003, si este destinata persoanelor juridice care au drept activitate transportul de bani si valori (societati de schimb valutar, puncte de vanzare a bijuteriilor si pietrelor pretioase, etc). Prin acest tip de serviciu asiguram bani si produse de valoare (pietre pretioase, bijuterii, ceasuri, obiecte sau lingouri de platina, aur, argint, hartii de valoare, timbre, tichete de masa sau alte valori asimilabile acestor valori) impotriva pierderilor valorice provocate de accident auto, furt prin efractie, acte de vandalism sau sabotaj, acte de talharie si/sau atac armat, incendiu, trasnet, explozie, caderi de corpuri, cutremur, greve, revolte populare, tulburari civile, furtuna, uragan, ploaie torentiala, grindina, inundatie, prabusire sau alunecare de teren, avalanse. La calculul primei de asigurare se tine cont de obiectul de activitate al asiguratului, personalul implicat, echipamente si masurile de securitate luate de catre asigurat pentru prevenirea incidentelor de orice fel, punctele de incarcare/descarcare, locul depozitarii, precum si de frecventa transporturilor si valoarea maxima estimata pe transport.

ROTR


Modalitatea de calcul a limitei de raspundere:

Conform OMTCT nr. 1892/2006, pentru obtinerea licentei de transport de la Autoritatea Rutiera Romana, operatorul de transport rutier trebuie sa faca dovada ca dispune de capacitate financiara pentru autovehiculele pentru care solicita copie conforma, dispunand de un nivel financiar de 9.000 Eur pentru primul autovehicul rutier si de 5.000 Eur pentru fiecare dintre celelalte autovehicule rutiere.

ESTE FOARTE IMPORTANT CA NUMARUL DE TELEFON SI ADRESA DE EMAIL SA FIE TRECUTE CORECT DEOARECE VA TREBUI SA CONFIRMATI CEREREA TELEFONIC IAR ADRESA DE EMAIL ESTE NECESARA PENTRU A PUTEA TRIMITE POLITA IN FORMAT ELECTRONIC

Formular de solicitare oferta