confidentialitate

Confidentialitate

Deal Asig SRL, in calitate de autor/proprietar/administrator al website-ului www.rca-deal.ro respecta caracterul privat si securitatea informatiei furnizate de catre dumneavoastra atunci cand utilizati acest website, inclusiv a datelor cu caracter personal, scop in care a creat si aplicat prezenta Politica de confidentialitate.

Accesul/vizitarea acestui website de catre dumneavoastra se supune Politicii de confidentialitate, implica acceptul explicit al dumneavoastra cu privire la acestea si reprezinta intreaga intelegere (contractul) dintre parti.

Deal Asig isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul website-ului www.rca-deal.ro, precum si Politica de confidentialitate, fara nici un fel de notificare prealabila. De aceea, va rugam sa vizitati periodic aceasta sectiune pentru a verifica termenii si conditiile pe care ati agreat sa le respectati.

Termenii si conditiile prezentate sunt valabile si se aplica pentru tot website-ul www.rca-deal.ro denumit generic, in cele ce urmeaza Site.

In cadrul prezentului document, cuvintele la singular includ pluralul, cuvintele la plural includ singularul, cuvintele care denota genul masculin includ femininul, si cuvintele care denota genul feminin includ masculinul.

 

Definitii


date cu caracter personal - orice informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoana identificabila este acea persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in mod particular prin referire la un numar de identificare ori la unul sau la mai multi factori specifici identitatii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale;

prelucrarea datelor cu caracter personal - orice operatiune sau set de operatiuni care se efectueaza asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau in orice alt mod, alaturarea ori combinarea, blocarea, stergerea sau distrugerea;

stocarea - pastrarea pe orice fel de suport a datelor cu caracter personal culese;

sistem de evidenta a datelor cu caracter personal - orice structura organizata de date cu caracter personal, accesibila potrivit unor criterii determinate, indiferent daca aceasta structura este organizata in mod centralizat ori descentralizat sau este repartizata dupa criterii functionale ori geografice;

operator - orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, care stabileste scopul si mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal;

tert - orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, alta decat persoana vizata, operatorul ori persoana imputernicita sau persoanele care, sub autoritatea directa a operatorului sau a persoanei imputernicite, sunt autorizate sa prelucreze date;

destinatar - orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, careia ii sunt dezvaluite date, indiferent daca este sau nu tert; autoritatile publice carora li se comunica date in cadrul unei competente speciale de ancheta nu vor fi considerate destinatari;

date anonime - date care, datorita originii sau modalitatii specifice de prelucrare, nu pot fi asociate cu o persoana identificata sau identificabila;

date de tip "business contact" - date care includ numele, functia, adresa de business, numarul de telefon sau adresa e-mail a unui angajat al unei organizatii, in aceasta calitate. Datele tip "business contact" nu intra in categoria datelor cu caracter personal;

date statistice - date care au fost obtinute ca urmare a prelucrarii de catre operator a datelor cu caracter personal dar care nu pot fi folosite la identificarea unei persoane si sunt folosite exclusiv pentru scopuri statistice si/sau de informare, promovare.

 

Colectarea de date cu caracter personal


Site-ul poate colecta de la dumneavoastra date cu caracter personal dar numai cu acordul dumneavoastra si daca ni le furnizati voluntar.

Formularul de inregistrare prezentat pe site-ul www.rca-deal.ro cere informatii prin care puteti fi identificat sau prin care va putem contacta.

Deal Asig colecteaza informatii si le prelucreaza in date statistice, inclusiv adresa IP de la care Site-ul este vizitat. Deal asig poate folosi in cadrul Site-ului cookies, stocand temporar date cu caracter personal in urmatoarele scopuri:

  • Pentru a imbunatati securitatea accesului.
  • Pentru a imbunatati uzabilitatea si a va furniza un serviciu cat mai bun.

In diferite sectiuni din Site se gasesc linkuri pentru a ne trimite un mesaj email. Adresa dumneavoastra de email este folosita pentru a va trimite un raspuns si mesajul dumneavoastra este retinut pentru referinte viitoare in cazul in care decideti sa ne contactati din nou. Adresa dumneavoastra de e-mail si numele furnizat intra in categoria datelor tip " contact" iar Deal Asig le va putea utiliza, inclusiv in a le furniza unor terti, avand acceptul dumneavoastra.

Deal Asig poate dezvalui datele cu caracter personal catre terti daca acest lucru este cerut de lege sau in cazurile de buna credinta in care aceste actiuni sunt necesare pentru: (a) conformarea la rigorile legii; (b) protejarea si apararea drepturilor de proprietate ale Deal Asig si ale site-ului web, sau (c) actionarea in circumstante de urgenta pentru protejarea sigurantei personale a angajatilor, utilizatorilor de produse sau servicii, sau a persoanelor publice.

Atunci cand suntem solicitati sa furnizam date cu caracter personal sau ni se permite acest lucru, vor fi dezvaluite doar acele date necesare indeplinirii obiectului solicitarii.

Deal Asig nu vinde, schimba sau inchiriaza date cu caracter personal catre terti.

Colectarea de date cu caracter personal pe Site-ul www.rca-deal.ro

Suplimentar fata de cele de mai sus, colectarea de date cu caracter personal pe Site-ul www.rca-deal.ro implica:

Formularele de plata online prezentate dumneavoastra atunci cand efectuati o tranzactie vor trebui completate cu toate informatiile solicitate si marcate a fi obligatorii, inclusiv datele cu caracter personal. 

 

Folosim datele cu caracter personal colectate pe Site-ul www.rca-deal.ro in urmatoarele scopuri:


  • Pentru a asigura accesul la sectiuni cu acces limitat ale site-ului.
  • Pentru a va putea calcula si oferi polita de asigurare solicitata de dumneavoastra
  • Pentru facturarea produselor/serviciilor comandate de catre dumneavoastra;
  • Pentru livrarea acestora;
  • Pentru efectuarea platii online

Datele cu caracter personal vor putea fi dezvaluite fara consimtamantul dumneavoastra in caz de litigii/dispute privind fraudele la plata catre urmatorii destinatari: Bancile implicate in platile online, Organismele Internationale de Carduri si Furnizori de servicii/produse, respectiv conform prevederilor Legii 677/2001, catre institutiile abilitate.

Prin continuarea tranzactiei prin intermediul Site-ului va exprimati expres consimtamantul cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

Utilizarea datelor statistice si datelor anonime

 

Deal Asig poate folosi datele statistice sau datele anonime rezultate in urma prelucrarii in calitatea sa de operator in urmatoarele scopuri:


  • realizarii de analize/rapoarte;
  • realizarii de informari;
  • publicarii, promovarii, ofertarii produselor/serviciilor oferite de catre noi.

Securitatea datelor colectate


Deal Asig utilizeaza metode si tehnologii de securitate, impreuna cu politici aplicate salariatilor si proceduri de lucru , inclusiv de control si audit, pentru a proteja datele cu caracter personal colectate conform prevederior legale in vigoare.

 

Masuri de protectie a datelor:


La nivel de acces si inregistrare:

- accesul la datele colectate se face doar de catre personalul nostru sau echipa de suport tehnic (care este obligata prin contract sa pastreze confidentialitatea lor)

- sunt stocate doar datele mentionate pe site

- datele sunt criptate partial sau total, in functie de gradul lor de importanta

La nivel de server:

- prin antivirus (cu definitile la zi) si firewall precum si prin softuri speciale configurate de cei mai buni experti in domeniu astfel incat acestea

sunt ferite de atacurile cibernetice
- backup periodic al datelor (zilnic, saptamanal, lunar)
- datele se afla pe servere de mare viteza cu procesoare Intel Quad Xeon cu configuratie hardware de ultima generatie
- aranjare RAID 5 a hardisk-urilor (15000 RPM) pentru cea mai buna performanta si securitate a datelor
- serverele sunt monitorizate 24/7
- monitorizare continua a infrastructurii hardware, cautand orice element care ar putea cauza probleme

- pentru buna functionare a sistemului sunt concepute modele de avertizare prin email sau sms

 

Legaturi externe


Site-urile pot contine legaturi spre alte website-uri, website-uri care credem ca le veti gasi utile. Daca accesati aceste linkuri veti accesa/vizita website-uri care pot avea o politica de confidentialitate diferita de Deal Asig.

 

Minori


Deal Asig nu vinde produse si/sau servicii care sa fie cumparate de catre minori. Daca sunteti minor si accesati un Site o puteti face doar daca sunteti sub supravegherea unui parinte sau a tutorelui legal.

Impunerea acestei Politici de Confidentialitate

Daca aveti intrebari legate Politica de Confidentialitate sau doriti sa fiti informat asupra datelor cu caracter personal prelucrate de catre Deal Asig si care va privesc direct, va rugam sa ne contactati.

 

Legislatie


Politica de confidentialitate se supune legislatiei romane. In caz de litigiu, se va incerca mai intai o rezolvare pe cale amiabila, in termen de 30 de zile lucratoare de la inregistrarea reclamatiei. In cazul in care nu se poate ajunge la o intelegere in termenul precizat anterior, va fi considerata competenta instanta judecatoreasca din aceeasi structura administrativa cu sediul Deal Asig SRL.