turism, vacante, last minute, early booking

COSTA BRAVA & BARCELONA   __  Plecare din IASI  __  Perioada: 26.04 – 03.05.2016  __  (8 zile / 7 nopti) 

Ziua 1 (26.04):  IASI – BARCELONA – COSTA BRAVA

 

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul international din Iasi la ora 05:00 pentru imbarcare pe cursa Blue Air cu destinatia Barcelona. Decolare la ora 07:00 si sosire in Barcelona la ora locala 09:35. Imbarcare in autocar pentru un tur panoramic de jumatate de zi cu autocarul (durata: maxim 3 ore). Vom trece in revista cele mai importante repere turistice ale Barcelonei: Plaza Catalunya, Catedrala Gotica (exterior), colina Montjuic si stadionul olimpic. Transfer cu autocarul la hotel 4* in Costa Brava si cazare. Cina la restaurantul hotelului.

 

 

 

Ziua 2 (27.04):  COSTA BRAVA - excursie optionala GIRONA – DALI – EMPURIA BRAVA

 

Mic dejun. Timp liber in Costa Brava sau, optional, excursie care va va permite sa atingeti trei puncte importante pe harta Cataluniei: de dimineata orasul Girona – al doilea ca importanta istorica si culturala dupa Barcelona; la ora pranzului Figueres, orasul natal al lui Salvador Dali cu faimosul muzeu amenajat chiar de acesta, iar dupa masa - Empuria Brava – un orasel inedit construit pe o serie de canale, oras considerat Venetia Cataluniei. Cazare cu pensiune completa.

 

Pret informativ: 50 EURO/persoana.

 

 

 

Ziua 3 (28.04):  COSTA BRAVA - excursie optionala la MONTSERRAT & vizita la o crama de vinuri

 

Mic dejun. Excursie optionala la Freixenet si Montserrat. In prima parte a zilei vom vizita crama Freixenet, renumit producator de vin spumant din zona Barcelonei. In a doua parte a zilei, vom vizita Manastirea Monserrat – centrul spiritual al Cataluniei. Manastirea este situata intr-un cadru natural deosebit, intr-o rezervatie naturala, la o altitudine de 700 m si la 48 km de Barcelona. Montserrat dateaza din anul 1025 si adaposteste o statueta facatoare de minuni ce o reprezinta pe Fecioara Maria (La Moreneta) care a fost descoperita intr-o pestera in munte in anul 880. Observatie: ordinea de vizitare a celor doua atractii poate fi modificata. Intoarcere si cazare la hotel in Santa Susana. Cazare cu pensiune completa. Pret informativ: 45 EURO/persoana.

 

 

 

Ziua 4 (29.04): COSTA BRAVA

 

Mic dejun. Timp liber pentru odihna sau plimbari pe cont propriu. Cazare cu pensiune completa.

 

 

 

Ziua 5 (30.04): COSTA BRAVA - BARCELONA

 

Mic dejun. Transfer din Costa Brava la hotel 3* in Barcelona. Dupa-amiaza, plimbari pe cont propriu. Seara, optional, deplasare impreuna cu insotitorul de grup la Biserica Romaneasca din Barcelona pentru participare la Slujba de Inviere (transportul se va face cu mijloace de transport in comun si nu este inclus in pretul excursiei).

 

 

 

Ziua 6 (01.05):  BARCELONA

 

Mic dejun. In ziua de Paste va propunem sa vizitati impreuna cu insotitorul de grup intr-un tur pietonal cateva dintre cele mai importante atractii: Sagrada Familia, parcul Guell, muzeul Picasso sau promenada Ramblas (transportul nu este inclus). Cazare la hotel in Barcelona.

 

 

 

Ziua 7 (02.05):  BARCELONA – Excursie optionala ACVARIU & FANTANI

 

Mic dejun. In  aceasta excursie, veti avea ocazia sa vedeti cel mai vizitat obiectiv turistic din Barcelona, Acvariul din zona portului Vell. Este cel mai complet acvariu din punct de vedere al vietatilor din Marea Mediterana, atractia sa principala fiind un bazin de dimensiuni apreciabile care contine, printre altele, cateva specii de rechin, vizita prin acesta facandu-se prin un tunel dintr-un material transparent. Seara, autocarul se indreapta spre Muntele Montjuich, in apropierea Pietei Espanya, acolo unde se tine spectacolul Fantanilor Magice, spectacol care consta intr-o combinatie de jocuri de apa, muzica si culori, combinatie ce nu a incetat sa uimeasca din anul 1929 si pana in prezent. Cazare la hotel in Barcelona. Pret informativ: 45 EURO/persoana.

 

 

 

Ziua 8 (03.05):  BARCELONA – IASI

 

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Barcelona pentru imbarcare pe cursa Blue Air cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 11:20. Sosire in Iasi la ora 15:45.

 

Pret/persoana (loc in camera dubla/tripla): 575 Euro

 

Supliment camera single: 165 EURO

 

 

 

SERVICII INCLUSE:

 

 • transport cu avionul Iasi– Barcelona si retur, compania Blue Air;
 • 7 nopti cazare in camera standard la hoteluri de 3* si 4*, dupa cum urmeaza: 4 nopti in Costa Brava in hotel 4* cu pensiune completa si 3 nopti in Barcelona in hotel 3* cu mic dejun;
 • transferuri aeroport – hotel – aeroport cu autocarul;
 • tur de oras de jumatate de zi cu autocarul in Barcelona (maxim 3 ore);
 • insotitor roman de grup.

 

 

 

NU SUNT INCLUSE:

 

 • taxele de aeroport: 95 EURO / persoana (pot suferi modificari);
 • taxa de oras/statiune: 2 EURO / persoana / zi, se achita direct la hotel;
 • excursiile optionale (spectacol flamenco, Monserrat, Girona);
 • biletele de intrare la obiectivele turistice;
 • asigurarea medicala (recomandata) si asigurarea storno (recomandata).

 

 

 

 

 

PRETURI INFORMATIVE EXCURSIILE OPTIONALE, MINIM 20 PERSOANE PARTICIPANTE

 

 • Spectacol Flamenco in Barcelona: 60 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include: transfer hotel - locatie flamenco - hotel, biletul de intrare la spectacolul flamenco, insotitor roman de grup.
 • GIRONA – DALI – EMPURIA BRAVA - Pret informativ: 50 EURO/persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include: transport cu autocar local, tur pietonal cu ghid local in Girona, insotitor roman de grup.
 • Montserrat & crama Freixenet: 45 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include: transport cu autocar local, insotitor roman de grup, taxa pentru vizitarea cramei Freixenet.

 

 

 

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ORE LOCALE):

 

Iasi 07:00 – Barcelona 09:35  / Barcelona 11:20 – Iasi 15:45

 

 

 

INFORMATII UTILE:

 

Termen limita de inscriere: cu 45 zile inainte de plecare. Oferta este valabila pentru un grup minim de 25 persoane participante. Pentru grup intre 20 – 24 persoane, pretul se majoreaza cu 45 Euro/ persoana. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

 

Documente necesare pentru calatorie: pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara.

 

CONDITII FINANCIARE:

 

TERMENE DE PLATA:

 

 • 20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
 • 60% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii;
 • 20%  din pretul pachetului turistic cu minim 15 zile inaintea plecarii.

 

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 15 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.

 

In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

 

 

 

CONDITII DE ANULARE/ PENALIZARI

 

 • 20% din valoarea totala a pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 60 zile - 31 zile inaintea plecarii
 • 50% din valoarea totala a pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 30 zile - 21 zile inaintea plecarii
 • 80% din valoarea totala a pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 20 zile - 16 zile inaintea plecarii
 • 100% din valoarea totala a pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 15 zile inaintea plecarii

 

 

 

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

 

 

 

OBSERVATII:

 

 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita oficial de autoritatile de resort din Spania, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu normele locale
 • Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), obtinut la notariat; daca adultul insotitor nu este unul dintre parinti, acesta trebuie sa aiba asupra sa si cazier judiciar (detalii pe www.politiadefrontiera.ro)
 • Conducatorul de grup poate modifica programul excursiei in anumite conditii obiective
 • Agentia nu se obliga sa asigure partaj persoanelor care calatoresc singure
 • Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor
 • Hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii
 • Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua
 • Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru Agentia Paralela 45. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local.
 • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
 • Agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor. agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana.