intrebari frecvente

Intrebari frecvente

Am fost lovit de un autovehicul care nu avea asigurare RCA. Ce fac?


Trebuie sa va adresati Fondului de Protectie a Victimilor Strazii, fond administrat de BAAR. Acesta va poate despagubi.

 

Daca am masina inmatriculata in alta tara, pot face RCA in Romania?


Daca masina nu apartine statului roman, poti face asigurare RCA doar in vederea inmatricularii; consilierii nostri DEAL Asig va pot ajuta sa incadrati corect autovehicolul.

 

 Am vandut masina, dar asigurarea RCA mai era valabila, pot recupera banii pe perioada ramasa pana la expirarea asigurarii?


Pentru recuperarea banilor pe perioada neutilizata din RCA, aveti nevoie de originalul politei de asigurare precum si de certificatul de radiere. Odata ce detineti aceste acte, consilierii nostri DEAL Asig va vor indruma indeaproape pentru rezolvarea cererii de retur.

 

Este obligatorie o asigurare de locuinta?


Da, conform legii 260/2008 republicata in 2011 orice proprietar ce detine o locuinta / imobil (atat persoana fizica cat si juridica) are obligatia de a incheia o polita de asigurare.

 

Cum inchei o asigurare a locuintei? Cum platesc, cum se face livrarea?


Pentru a incheia o polita de asigurare a locuintei trebuie doar sa completati corect si in ordine informatiile solicitate in formularul de pe site si veti primi polita de asigurare in format electronic imediat dupa vizualizarea platii.

 

Locuiesc intr-un bloc. Asigurarea apartamentului meu ma va despagubi daca ma inunda vecinii de la etajele superioare?


Cu siguranta veti fi despagubit, in urma unei inspectii la fata locului, doar daca detineti o polita de asigurare facultativa a locuintei care sa cuprinda la riscuri asigurate si acest eveniment.


Daca detin mai multe locuinte pot face o singura polita de asigurare pentru toate locuintele?


Daca adresele imobilelor sunt diferite, acestea vor fi considerate entitati separate si vor trebui asigurate in mod separat, in functie de adresele acestora. Pentru mai multe informatii despre acest caz, consilierii nostri DEAL Asig va vor raspunde cu placere.

 

Nu reusesc sa completez un camp din formularul de pe site. Cum procedez?


 In partea dreapta a campurilor exista un tooltip (imaginea 'i') in care puteti gasi informatii utile legate de completarea campurilor. Pentru vizualizarea acestor informatii, este necesar sa pozitionati cursorul in dreptul tooltip-ului.
Totodata, echipa RCA Deal se afla la dispozitia dumneavoastra pentru orice intrebare ce tine de a produsele comercializate sau de utilizarea site-ului www.rca-deal.ro

 

Ce se intampla cu polita CASCO platita online?


IPolita platita online va fi inactiva inainte de efectuarea inspectiei de risc si va deveni activa dupa efectuarea inspectiei de risc.
In cazul reinnoririi in termen a politei, RCA Deal nu mai solicita o noua inspectie de risc decat in cazuri speciale si, in consecinta, polita Casco platita online va deveni activa in contul dumneavoastra imediat dupa inregistrarea platii online.

 

Se pot face si asigurari medicale de calatorie pentru un grup?


Da, puteti creea o asigurare medicala atat pentru o singura persoana cat si pentru un grup de persoane, cu plata online prin card sau offline. Pentru acest gen de polita veti avea nevoie de datele personale ale persoanelor asigurate, iar pentru grupuri, trebuie sa stiti ca acestea pot fi cuprinse intre 2 si 10 persoane. Deasemeni, polita de grup creeata pe www.rca-deal.ro va fi insotita si de o reducere pentru grupuri.
Polita va deveni activa imediat dupa inregistrarea platii in sistemul RCA Deal si veti putea imprima polita pe care o veti primi in format electronic. Pe polita veti regasi numele tuturor persoanelor asigurate.

 

Am optat pentru o polita CASCO RCA Deal, in rate. Sunt informat la timp astfel incat sa stiu cand trebuie sa platesc?


 Echipa RCA Deal va informeaza prin email si prin sms cu 10 respectiv cu 5 zile inainte de data la care rata va deveni scadenta. Adresa de email si numarul de telefon la care veti primi instiintarile vor fi preluate din profilul dumneavoastra exact asa cum le-ati transmis la incheierea politei.

 

Sunt anuntat la timp de scadenta ratelor sau de iesirea din valabilitate a politelor mele?


 Cu 5-10 zile inainte de expirarea politei, veti primi un email de informare asupra valabilitatii aceseia. Totodata, site-ul  www.rca-deal.ro, va genera automat o oferta de reinnoire a politei existente pe care o veti primi odata cu mesajul mai sus mentionat. Datele pentru reinnoire vor fi incarcate automat din polita anterioara; exceptie fac politele CASCO, la care este necesara completarea unor date ce se pot modifica in timp (exemplu: numar de kilometri, data expirarii ITP-ului). Dupa accesarea ofertei si completarea eventualelor date aditionale ramane sa mai optati pentru modalitatea de plata dorita.

 

Am alta adresa de email/numar de telefon decat cele alese la incheiere politei anterioare. Ce trebuie sa fac?

 

Completati o noua cerere sau trimiteti un email prin care solicitati companiei sa modifice baza de date.

 

Vreau sa-mi platesc asigurarea online, ce fel de card imi trebuie si cum procedez?


 Pentru plata online pe www.rca-deal.ro trebuie sa detineti un card Visa (inclusiv Visa Electron) sau Master Card (inclusiv Maestro) care sa va permita plati online.
Incheiati asigurarea RCA Deal si alegeti butonul Plata online.
Completati datele solicitate conform cerintelor din aceasta pagina,date necesare doar pentru efectuarea tranzactiei. Tranzactia dumneavoastra va fi operata in maxim 1 minut !
Odata plata efectuata, veti primi un email cu rezultatul tranzactiei. Daca plata online s-a realizat cu succes, veti primi in contul dumneavoastra de email  polita de asigurare si chitanta ,aceasta fiind valabila pana la ajungerea originalului .Ulterior platii, veti putea imprima polita RCA Deal (exceptie la CASCO, care se printeaza dupa efectuarea inspectiei de risc pentru a putea fi activa).

Politele CASCO si RCA sunt trimise de asemenea prin curier, in original, la adresa de corespondenta aleasa de dumneavoastra.

 

Cardul meu nu este acceptat la plata online, cum pot verifica daca pot face plati pe internet?


• Este necesara activarea optiunii de plata online pentru cardul dumneavoastra. In cazul in care nu aveti activata aceasta optiune, va rog sa va adresati bancii emitente a cardului.
• In cazul in care cardul dumneavoastra si banca emitenta sunt inrolate in sistemul 3D Secure, in ecranul de plata online veti fi invitat sa introduceti datele de autentificare 3D Secure. In cazul in care cardul dumneavoastra nu este inrolat, dar banca emitenta este inrolata in sistemul 3D Secure, va rugam sa va contactati banca emitenta a cardului. Daca banca emitenta a cardului dumneavoastra nu este inrolata in sistemul 3D Secure, singurele carduri acceptate sunt cele care au codul CVV2/CVC2 valid (VISA sau MasterCard). Acest cod CVV2/CVC2 reprezinta ultimile 3 cifre tiparite pe partea verso a cardului (pe spatele lui) in dreptul liniei albe cu semnatura posesorului de card.

 

De ce sa cumpar o asigurare de pe internet?


Cumpararea unei polite de asigurare de pe site-ul DEAL Asig va aduce un plus de confort, economie de timp si bani si mai ales obtinerea unui partener de incredere in tot ce tine de asigurari.  .Va inregistrati comanda pe www.rca-deal.ro, sau sunati echipa DEAL Asig la numerele de pe site, transmiteti informatiile necesare functie de solicitarea dumneavoastra, alegeti modalitatea de plata si veti putea vizualiza si primi polita si chitanta direct in email de unde le puteti printa si folosi pana la sosirea politei in original

 

Cum platesc asigurarea auto?

 

Aveti la dispozitie urmatoarele modalitati de plata a primelor:
Cu cardul: direct pe site-ul nostru securizat, fiind modalitatea cea mai rapida si comoda;
In numerar: la primirea politei in original;

Prin virament bancar: cu borderou de plata.

 

 Daca imprumut masina unui prieten acesta poate circula cu RCA-ul meu; mai este valabil?


 Autovehicolul este acoperit de asigurarea RCA, indiferent de cine il conduce in acest caz, insa, mare atentie: persoana la care il imprumutati trebuie sa detina permis de conducere pentru categoria autovehicolului respectiv.

 

Cum achizitionez o polita de calatorie prin www.rca-deal.ro?


 Va creati un cont pe site-ul nostru si completati datele necesare din formular. Efectuati plata si apoi va listati polita si dovada platii politei; atat de simplu. Daca intampinati dificultati pe parcursul acestor pasi, echipa noastra DEAL Asig va sta la dispozitie.


Am cumparat o locuinta care are asigurare pe numele vechiului proprietar, trebuie sa mai fac o alta asigurare?


 Trebuie sa anuntati asiguratorul despre transferul de proprietate si mentineti polita pana la expirare. Reinoirea politei se va face dupa expirarea celei anterioare, pe numele dumneavoastra, de aceasta data.

 

Cum verific polita mea obligatorie de locuinta?

 

Verificarea existentei politei de asigurare se poate face pe pagina de web a PAID, la adresa: http://www.paidromania.ro/verificare-polita.

 

 In cazul in care proprietarul locuintei este decedat, cine primeste despagubirea cuvenita? Dar daca sunt mai multi mostenitori?


Daca proprietarul este decedat mostenitorii legali sunt cei care vor primi despagubirea, dupa clarificarea situatiei privind succesiunea.

Daca sunt doi sau mai multi proprietari ai unei locuinte, despagubirile se platesc catre acestia, in functie de procentul de participare inscris in actul de proprietate

 

Daca am asigurare facultativa de locuinta, mai este necesar sa inchei si polita de asigurare obligatorie?


Nu, daca polita facultativa acopera riscurile prevazute in polita obligatorie.

 

 Daca am si asigurare obligatorie si facultativa pentru aceleasi riscuri, cine imi plateste despagubirea?


In cazul in care pentru aceeasi locuinta avem si asigurare obligatorie si facultativa, despagubirea se va plati mai intai din asigurarea obligatorie, pana la concurenta sumei asigurate obligatoriu.
Fiecare asigurator care a incheiat asigurari facultative va fi obligat la plata, pentru restul de suma, proportional cu suma asigurata din polita facultativa si pana la concurenta acesteia, fara ca asiguratul sa poata incasa o despagubire mai mare decat prejudiciul efectiv, consecinta directa a riscului.

 

 Pot modifica polita de asigurare de locuinta dupa emitere?


 Da, prin emiterea unui act aditional, insa doar in cazuri speciale cum ar fi:
- la schimbarea domiciliului asiguratului in timpul valabilitatii politei (dar nu a adresei asigurate),
- daca suma asigurata nu mai corespunde valorii locuintei,

-sau in cazul in care au fost inserate date incorecte pe polita si acestea trebuiesc corectate.

 

Pe ce perioada se incheie o polita RCA?


Politele de asigurare RCA pot fi incheiate, in functie de situatie, pe o luna de zile in cazul in care masina urmeaza sa aiba numere rosii, ori pe 6 luni sau 12 luni. Consilierii DEAL Asig va pot oferii informatii pentru incadrarea corecta a masinii dumneavoastra functie de situatia in care aceasta se afla.

 

In ce tari este valabil RCA-ul cu cartea verde?


In toata tarile din U.E. Atentie insa, sunt cateva societati de asigurare care limiteaza accesul cu cartea verde pe unele teritorii. Contactati-ne pe www.rca-deal.ro pentru mai multe detalii.

 

Daca sunt PFA cum voi proceda la incheierea unei polite de asigurare?


 Daca sunteti identificat cu CNP-ul veti fi incadrat la persoana fizica, insa daca ati dobandit un CUI veti fi considerat persoana juridica.

 

Cum procedez daca am pierdut polita de asigurare?


Consilierii DEAL Asig va stau la dispozitie si in astfel de cazuri, tot ce trebuie sa faceti este sa luati legatura cu noi prin numerele de telefon de pe site sau printr-o cerere directa pe www.rca-deal.ro, iar noi va vor emite un duplicat in cel mai scurt timp posibil, functie de situatia creeata.

 

 Cand intra in valabilitate polita mea ?

 

  • pentru politele RCA, locuinte, medicale de calatorie, malpraxis si asigurarile de raspundere civila profesionala:
    • platita online (cu cardul) - termenul de intrare in valabilitate este de minim o zi de la data platii;
    • platita prin metode clasice - termenul de intrare in valabilitate este de minim o zi de la data emiterii, cu conditia identificarii platii , pana la prima zi de valabilitate a politei;
  • pentru polita CASCO:
    • platita online (cu cardul) - termenul de intrare in valabilitate este de pana la 3 zile de la data platii, cu conditia efectuarii inspectiei de risc inainte de intrarea in valabilitate;
    • platite prin metode clasice - termenul de intrare in valabilitate este de pana la 4 zile de la data emiterii, cu conditia efectuarii inspectiei de risc inainte de intrarea in valabilitate;

Cum intru in posesia politei incheiate pe www.rca-deal.ro?


Dupa confirmarea platii primei de asigurare sau a primei rate si efectuarea inspectiei de risc (acolo unde este cazul) polita de asigurare poate fi listata din formatul electronic pe care il primiti. Politele RCA si CASCO vor fi livrate si in original la adresa de corespondenta solicitata de dumneavoastra.

 

Nu reusesc sa completez un camp din formularul de pe site. Cum procedez?


In partea dreapta a campurilor exista un tooltip in care puteti gasi informatii utile legate de completarea campurilor. Pentru vizualizarea acestor informatii, este necesar sa pozitionati cursorul in dreptul tooltip-ului.
Totodata, echipa RCA Deal se afla la dispozitia dumneavoastra pentru orice intrebare ce tine de a produsele comercializate sau de utilizarea site-ului
www.rca-deal.ro


Ce se intampla cu polita casco platita online?


In contul dumneavoastra veti vedea la rubrica politele mele, polita platita, cu starea inactiv inainte de efectuarea inspectiei de risc si cu starea activ dupa efectuarea inspectiei de risc.

Dupa efectuarea inspectiei de risc, veti primi prin posta originalul iar dupa ce aceste demersuri sunt gata, polita devine activa.
In cazul reinnoririi in termen a politei, RCA Deal nu mai solicita o noua inspectie de risc decat in cazuri speciale si, in consecinta, polita Casco platita online va deveni activa in contul dumneavoastra imediat dupa inregistrarea platii online.


Se pot face si asigurari medicale de calatorie pentru un grup?


Da, puteti creea o asigurare medicala atat pentru o singura persoana cat si pentru un grup de persoane, cu plata online prin card sau offline. Pentru acest gen de polita veti avea nevoie de datele personale ale porsoanelor asigurate, iar pentru grupuri, trebuie sa stiti ca acestea pot fi cuprinse intre 2 si 10 persoane. Deasemeni, polita de grup creeata pe www.rca-deal.ro va fi insotita si de o reducere pentru grupuri.
Polita va deveni activa imediat dupa inregistrarea platii in sistemul RCA Deal si veti putea imprima polita din contul dumneavoastra de pe site. Pe polita veti regasi numele tuturor persoanelor asigurate.


Am optat pentru o polita Casco RCA Deal, in rate. Sunt informat la timp astfel incat sa stiu cand trebuie sa platesc?


Echipa RCA Deal va informeaza prin email si prin sms cu 10 respectiv cu 5 zile inainte de data la care rata va deveni scadenta. Adresa de email si numarul de telefon la care veti primi instiintarile vor fi preluate din profilul dumneavoastra exact asa cum le-ati transmis la incheierea politei.


Trebuie sa tin eu minte cand imi expira politele sau sunt anuntat?


Cu 15-20 de zile inainte de expirarea politei,veti primi un email de informare asupra valabilitatii aceseia. Totodata, site-ul www.rca-deal.ro va genera automat o oferta de reinnoire a politei existente pe care o veti primi odata cu mesajul mai sus mentionat. Datele pentru reinnoire vor fi incarcate automat din polita anterioara; exceptie fac politele CASC, la care este necesara completarea unor date ce se pot modifica in timp (exemplu: numar de kilometri, data expirarii. Dupa accesarea ofertei si completarea de date aditionale ramane sa optati pentru modalitatea de plata dorita.


Vreau sa-mi platesc asigurarea online, ce fel de card imi trebuie si cum procedez?


Pentru plata online pe www.rca-deal.ro trebuie sa detineti un card Visa (inclusiv Visa Electron) sau Master Card (inclusiv Maestro) care sa va permita plati online.
Incheiati asigurarea RCA Deal si alegeti butonul Plata online.
Completati datele solicitate conform cerintelor din aceasta pagina,date necesare doar pentru efectuarea tranzactiei. Tranzactia dumneavoastra va fi operata in maxim 1 minut !
Odata plata efectuata, veti primi un email cu rezultatul tranzactiei. Daca plata online s-a realizat cu succes, veti regasi si in contul dumneavoastra (rubrica 'Politele mele') polita de asigurare

Ulterior platii, veti putea imprima polita RCA Deal (exceptie la CASCO, care se printeaza dupa efectuarea inspectiei de risc pentru a putea fi activa).

Politele CASCO si RCA sunt trimise de asemenea prin curier, in original, la adresa de corespondenta aleasa de dumneavoastra.


Cardul meu nu este acceptat la plata online, cum pot verifica daca pot face plati pe internet?


Este necesara activarea optiunii de plata online pentru cardul dumneavoastra. In cazul in care nu aveti activata aceasta optiune, va rog sa va adresati bancii emitente a cardului.
• In cazul in care cardul dumneavoastra si banca emitenta sunt inrolate in sistemul 3D Secure, in ecranul de plata online veti fi invitat sa introduceti datele de autentificare 3D Secure. In cazul in care cardul dumneavoastra nu este inrolat, dar banca emitenta este inrolata in sistemul 3D Secure, va rugam sa va contactati banca emitenta a cardului. • Daca banca emitenta a cardului dumneavoastra nu este inrolata in sistemul 3D Secure, singurele carduri acceptate sunt cele care au codul CVV2/CVC2 valid (VISA sau MasterCard). Acest cod CVV2/CVC2 reprezinta ultimile 3 cifre tiparite pe partea verso a cardului (pe spatele lui) in dreptul liniei albe cu semnatura posesorului de card.


De ce sa cumpar o asigurare de pe internet?


Simplu: economia de timp din partea dumneavoastra, de nervi si nu in ultimul rand de bani

Va inregistrati comanda pe www.rca-deal.rosau sunati echipa DEAL Asig la numerele de pe site, transmiteti informatiile necesare functie de solicitarea dumneavoastra, alegeti modalitatea de plata si veti putea vizualiza in contul dumneavoastra creeat pe site politele sau ofertele de asigurare solicitate.


Cum platesc asigurarea auto?


Aveti la dispozitie urmatoarele modalitati de plata a primelor:
Cu cardul: direct pe site-ul nostru securizat, fiind modalitatea cea mai rapida si comoda
In numerar: la primirea politei in original

Prin virament bancar: cu borderou de plata


Daca imprumut masina unui prieten acesta poate circula cu RCA-ul meu; mai este valabil?


Autovehicolul este acoperit de asigurarea RCA, indiferent de cine il conduce in acest caz, insa, mare atentie: persoana la care il imprumutati trebuie sa detina permis de conducere pentru categoria autovehicolului respectiv.


Cum achizitionez o asigurare  de calatorie prin www.rca-deal.ro?


Va creati un cont pe site-ul nostru si completati datele necesare din formular. Efectuati plata online, intrati in emailul dumneavoastra sau in contul de pe site si va listati polita si dovada de plata; atat de simplu. Daca intampinati dificultati pe parcursul acestor pasi, echpa noastra DEAL Asig va sta la dispozitiespan


Am cumparat o locuinta care are asigurare pe numele vechiului proprietar, trebuie sa mai fac o alta asigurare?


Trebuie sa anuntati asiguratorul despre transferul de proprietate si mentineti polita pana la expirare. Reinoirea politei se va face dupa expirarea celei anterioare, pe numele dumneavoastra, de aceasta data.


Cum verific polita mea obligatorie de locuinta?


Verificarea existentei politei de asigurare se poate face pe pagina de web a PAID, la adresa: http://www.paidromania.ro/verificare-polita.


In cazul in care proprietarul locuintei este decedat, cine primeste despagubirea cuvenita?Dar daca sunt mai multi mostenitori?


Daca proprietarul este decedat mostenitorii legali sunt cei care vor primi despagubirea, dupa clarificarea situatiei privind succesiunea.

Daca sunt doi sau mai multi proprietari ai unei locuinte, despagubirile se platesc catre acestia, in functie de procentul de participare inscris in actul de proprietate


Daca am asigurare facultativa de locuinta, mai este necesar sa inchei si polita de asigurare obligatorie?


Nu, daca polita facultativa acopera riscurile prevazute in polita obligatorie.


Daca am si asigurare obligatorie si facultativa pentru aceleasi riscuri, cine imi plateste despagubirea?


In cazul span in care pentru aceeasi locuinta avem si asigurare obligatorie si facultativa, despagubirea se va plati mai intai din asigurarea obligatorie, pana la concurenta sumei asigurate obligatoriu.
Fiecare asigurator care a incheiat asigurari facultative va fi obligat la plata, pentru restul de suma, proportional cu suma asigurata din polita facultativa si pana la concurenta acesteia, fara ca asiguratul sa poata incasa o despagubire mai mare decat prejudiciul efectiv, consecinta directa a riscului.


Pot modifica polita de asigurare de locuinta dupa emitere?


Da, prin emiterea unui act aditional, insa doar in cazuri speciale cum ar fi:
-
la schimbarea domiciliului asiguratului in timpul valabilitatii politei (dar nu a adresei asigurate),
-
daca suma asigurata nu mai corespunde valorii locuintei,

sau in cazul in care au fost inserate date incorecte pe polita si acestea trebuiesc corectate.


Pe ce perioada se incheie o polita RCA ?


Politele de asigurare RCA pot fi incheiate, in functie de situatie, pe o luna de zile in cazul in care masina urmeazasa aiba numere rosii,ori pe 6 luni sau 12 luni.Consilierii DEAL Asig va pot oferii informatii pentru incadrarea corecta a masinii dumneavoastra functie de situatia in care aceasta se afla.


In ce tari este valabil RCA-ul cu cartea verde?


In toata tarile din U.E. Atentie insa, sunt cateva societati de asigurarespan care limiteaza accesul cu cartea verde pe unele teritorii. Contactati-ne pe www.rca-deal.ro pentru mai multe detalii.


Daca sunt PFA cum voi proceda la incheierea unei polite de asigurare?


Daca sunteti identificat cu CNP-ul veti fi incadrat la persoana juridica, insa daca ati dobandit un CUI veti fi considerat persoana juridica.


Cum procedez daca am pierdut polita de asigurare ?


Consilierii DEAL Asig va stau la dispozitie si in astfel de cazuri, tot ce trebuie sa faceti este sa luati legatura cu noi prin numerele de telefon de pe site sau printr-o cerere directa pe www.rca-deal.roiar noi va vor emite un duplicat in cel mai scurt timp posibil, functie de situatia creeata.